Když obočí neroste? Nechte si ho vytetovat

Nejen proto, abychom se líbily a ladily s aktuálními trendy, ale také proto, že nám naše obočí přestalo růst. Důvodů, proč zkusit vytetované obočí, je mnoho. Co všechno o proceduře vědět, než se pro ni rozhodneme?

Husté, ale přirozené. Tak má vypadat módní obočí

Úprava obočí prošla v posledních sto letech zajímavým vývojem. Po dlouhá desetiletí byla největším pomocníkem ženy pinzeta a tužka, ale výsledek mohl leckdy být až katastrofální. Asi nejzářnějším příkladem jsou ultratenké linky tvarované do oblouku, po kterých ženy prahly v devadesátých letech. Nebo naopak huňaté a příliš tmavé obočí na bledých tváří blondýnek. 

V posledních letech se naštěstí vrátila móda přirozeného vzhledu, a tak i úprava obočí má respektovat přirozený tvar a šířku. Stále je ale záhodno, aby bylo obočí tmavé ideálně v barvě vlasů nebo o jeden až dva odstíny tmavší. Ne všechny ženy ale byly od přírody nadělené takto dokonalým obočím, a musí se proto o něj neustále starat.

Krásné obočí, které vydrží měsíce i roky

Naštěstí máme dnes mnoho možností, jak si péči o sebe usnadnit a přenechat ji odborníkům. To platí i v případě úpravy obočí. Velmi populární se stalo tetování obočí, například pomocí microblandingu nebo pudrové metody. Jaký je v nich rozdíl?

Microblading, neboli čepelková úprava obočí, zachovává přirozený tón obočí. Pomocí speciálních jehel se vykreslují jednotlivé chloupky, což je skoro k nerozpoznání od přírodního obočí. Pudrová metoda vytvoří podobný efekt, jako kdybychom si obočí dokreslily tužkou, vypadá však přirozeněji než líčení. Výhodou pudrování je, že barva se vpravuje hlouběji, takže vydrží déle. Pudrová metoda se začne vytrácet po přibližně dvou letech, microblading cca po roce.

Výhody vytetovaného obočí

  Ušetří nám čas strávený domácí úpravou nebo chozením do salónu na dobarvování.

  Vytvoří dokonalý tvar, který našemu obličeji padne a který si sami často nejsme schopní vytvořit.

  Doladí nesouměrnosti mezi levou a pravou stranou.

  Zamaskuje místa, kde chloupky chybí.

  Budeme vypadat upraveně kdykoliv. I nenalíčené ráno po probuzení.

   Žena díky permanentnímu obočí na první pohled omládne a rozzáří se. Vzhled se razantně změní a hlavně vydrží!

Pro koho se permanentní obočí hodí a pro koho ne?

Vytetované obočí ocení především ty ženy, kterým obočí růst přestalo. Ať už kvůli hormonálním změnám v pokročilém věku, nebo třeba kvůli chemoterapiím. Některé nemají výrazné a husté obočí už od narození a i ty budou rády, když jim permanentní make-up uleví od každodenních starostí s líčením. 

Naopak ženy a muži, kteří trpí na kožní nemoci, jsou alergičtí na anestetika nebo mají jiné vážné onemocnění, by si měli tetování rozmyslet. Počkat musí také těhotné a kojící ženy. A nevýhodu budou mít i dámy s příliš mastnou pletí, protože na té se barva udrží jen krátkou dobu. 

Na co si dát pozor? Zvolte dobře salón

Tetování obočí je velmi populární, ale také dost drahé, takže není divu, že se různá studia předhánějí ve slevových akcích. Vždy ale platí, že kvalita se prodává sama a nepotřebuje slevy. Raději dobře zvolte, komu se svěříte, protože zákrok není jednoduchý. Projděte si pečlivě reference a nebojte se investovat. Je to lepší, než pak plakat nad zpackanou procedurou.

Naplánujte si zákrok tak, abyste v době hojení nechodily do sauny či solária, neopalovaly se a obočí zbytečně nenamáčely. Jinak je tetování možné podstoupit celoročně. Seriózní kosmetolog vám vždy nabídne konzultaci, na které s vámi vše řádně probere a na proceduru vás připraví. Nechte si také ukázat certifikát a nebojte se ptát.

Přemýšlíte o tom, že si necháte obočí vytetovat? A co vám brání v tom, abyste se už objednali?

 

Napsat komentář