Výroba nového loga: Co všechno je nutné brát v potaz

Podnikáte a stále se vám nezdá, že by vaše firemní identita byla na vysoké úrovni? Možná nejde pouze o zdání, ale o tvrdou realitu. Právě proto rozhodně zapracujte na tvorbě jakéhosi specifického stylu prezentace vaší společnosti. Jeho základem je bezesporu nápadité logo. Tento soubor znaků a mnohdy jednoduchých obrázků je zdánlivě triviální a většina z nás ho bere na lehkou váhu. Ve skutečnosti ale tvoří základ corporate identity každé firmy. Uvažujete-li o tvorbě nového loga, jste na správném místě. Podíváme se podrobně na to, jaké by mělo být a kde si ho nechat vyrobit.

Jak má vypadat správné logo?

Odpověď na tuto otázku není jednoznačná a stručná. Skrývá hned několik charakteristik. Jaké tedy logo musí být?

Snadno zapamatovatelné

Vymýšlení jakýchkoli složitostí je kontraproduktivní. Mnohdy postačí velmi jednoduchý znak, případně několik písmen či náčrt obrázku. Do paměti se vryje rychleji než složité kresby.

Barevně úsporné

Zapomeňte na obrázky, které na první pohled působí jako duha. Po chvilce se vám začnou slévat v jeden neurčitý obrazec.

V jednom stylu

Máte rádi ostré hrany a přesné linie? Pokud ano, volte logo na míru v tomto duchu. Mnozí naopak vyznávají spíše obliny a jemněji působící variace. Může být. Nemixujte ovšem obojí do jednoho jediného loga, výsledek by nebyl v pořádku.

Levné

Argument hovořící o tom, že za kvalitní logo je třeba platit tisíce korun, je lichý. Krásné a dobře zapamatovatelné logo můžete mít za několik set korun.

Poptejte job na Stovkomatu

Tvorba loga nemusí být jenom doménou speciálních grafických studií. Na stovkomat.cz si můžete objednat job přímo na míru, logo vám vytvoří levně a ve vysoké kvalitě. Stačí si jen zadat své představy a následně čekat na výsledek. Ten budete samozřejmě konzultovat s autorem a o kvalitu a zapamatovatelnost vašeho nového loga nemusíte mít strach.

Napsat komentář