Ochutnejte španělské delikatesy

Prožili jste letošní letní dovolenou u moře a zachutnala Vám tamější kuchyně? Ani v České republice nemusíte o španělské delikatesy přijít, stačí vědět, kde je nakoupit.

Jaké španělské delikatesy by neměly chybět na žádném slavnostním stole

Španělské delikatesy a jiné tamější pochoutky si můžete ještě dnes objednat z internetové prodejny společnosti BMC Brno. Tato brněnská firma dováží nejkvalitnější španělské delikatesy, vína i různá gastro balení. Velký nákup zde mohou udělat zejména provozovatelé občerstvení, restaurací i různé cateringové firmy, avšak dobře u BMC Brno nakoupí také jednotlivci, kteří si potrpí na prvotřídní potraviny z různých koutů světa. V nabídkovém portfoliu www.bmcbrno.cz najdete zejména vysoce kvalitní a chuťově neodolatelné výrobky značky Bassta. Hledáte-li občerstvení pro slavnostnější příležitosti, pak doporučujeme neopomenout hostům nabídnout španělské paštiky, džemy, nakládanou zeleninu, vynikající mandel či turrón.

Proč ochutnat právě turrón?

Turrón je doslova lahůdkou mezi španělskými delikatesami, je maurského původů a vyrábí se již více než 500 let. Své kořeny nachází turrón ve východšpanělském městě Jijona. V tomto městě můžete navštívit dokonce muzeum turrónu a dozvědět se informace o jeho století staré historii a způsobu výroby. Tato delikatesa se ve Španělsku konzumuje zejména v období Vánoce jako tradiční dezert. Ve Španělsku se můžete setkat se dvěma druhy turrónu a to buď turrón Jiljona, který je často označovaný také jako turrón blando neboli měkký, anebo s turrónem duro (česky tvrdý) neboli Alicante. Rozdíl spočívá ve výrobě. Zatímco při výrobě turrónu druo se mandle praží a potom krájí a mísí s medem. Směs se povaří za neustálého míchání. Po ztuhnutí se přidají bílky a směs se nechá vychladnout. Pak se pokrm krájí na cihly a zabalí. Při výrobě turrónu blando jde o mnohem složitější proces. Nejzákladnějšími surovinami pro výrobu turrónu jsou mandle a med.

Napsat komentář