Proč používat vysokotlaké čističe s ohřevem?

Vysokotlaké čističe s ohřevem přinášejí řadu výhod. Díky nim bude čištění i silně znečištěných povrchů opravdu snadné.

Není divu, že se vysokotlaké čističe staly v posledních dekádách tak oblíbenými. Díky vysokému tlaku vody a rychlému průtoku patří mezi dokonalé čističe. Pomohou vám s otravným mechem, špinavým chodníkem i při čištění auta. A v tomto článku vám ukážeme, jak mohou tyto vlastnosti ještě více vylepšit vapky Karcher s ohřevem.

Vyšší teplota, vyšší výkon

V minulosti bylo provedeno několik testů, které jasně dokázaly, že teplota má výrazný vliv na výkon. Přívod tepla totiž urychluje chemické procesy. Zvýšení teploty o 10 °C tak znamená zdvojnásobení rychlosti reakce. Zvýšení teploty o 20 °C reakci dokonce zčtyřnásobí. To zní sice moc hezky, co to ale znamená v praxi?

Jak určitě dobře víte, studená voda si s některými materiály nedokáže dost dobře poradit. S teplou vodou tak získáte výhodu při boji s olejem, tukem nebo sazemi. Právě působením tepla se tyto látky rychleji rozpustí a dají se tak snadno odstranit. V řeči čísel jde až o 35 procentní úsporu času v porovnání s čištění studenou vodou.

Zdravotně nezávadný povrch

Některé vysokotlaké čističe Karcher mohou díky demineralizované páře dosáhnout teploty 155 °C. V kombinaci s tlakem je tak možné uvolnit i ty nejodolnější nečistoty. Na celé technologii je nejlepší fakt, že všechny popisované vlastnosti jsou možné bez použití jakékoliv chemie.

Bez chemie roste i zdravotní nezávadnost. Vysoká teplota páry totiž neničí jen nečistoty, ale i choroboplodné zárodky. V řadě testů bylo prokázáno, že při čištění vysokotlakým čističem s ohřevem se výrazně snižuje vznik bakterií. Vapky Karcher s ohřevem tedy můžete použít i jako účinnou dezinfekci vhodných povrchů, a to bez potřeby dezinfekčních prostředků.

Napsat komentář