Proč je pro pronájem sídla Praha atraktivní lokalitou?

V okamžiku, kdy si budujete novou firmu, případně začínáte podnikat jako OSVČ, je nutné si zajistit sídlo. Musí být totiž uvedené v obchodním rejstříku, což je dáno tuzemskými právními předpisy. Jak je možné, že k nejžádanějším lokalitám patří hlavní město Praha, přestože jsou nemovitosti v české metropoli oproti zbytku republiky mnohem dražší?

Co je virtuální sídlo?

Klasický pronájem sídla v Praze vás vyjde možná na desítky tisíc korun měsíčně. Je zde však možnost výrazně ušetřit. Stačí si pronajmout takzvané virtuální sídlo, což je zákonem povolená možnost, kterou dnes využívají tisíce firem a živnostníků z celé České republiky. Pak je pro pronájem sídla Praha reálně dostupná i těm z vás, kteří s podnikáním začínají a nemohou si dovolit platit horentní sumy za kancelářské prostory a další komerční objekty.

Zvolí-li se jako virtuální sídlo pro OSVČ Praha, vyjde vás pronájem řádově jen na stovky korun, tedy zlomek ceny, kterou byste platili za běžné sídlo. Rozdíl je v tom, že toto virtuální sídlo reálně nevyužíváte, pouze zde máte adresu pro potřeby komunikace s úřady, obchodními partnery apod.

Finanční a administrativní úleva

Hlavní předností je samozřejmě finanční úspora. Virtuální sídlo v Praze však přináší řadu další bonusů. Především jde o úlevu s organizací administrativy. V sídle máte pouze poštovní přihrádku, případně rovněž funguje recepce, skrz níž probíhá komunikace mezi vámi a ostatními. V určitých případech je možné si v rámci virtuálního sídla na kratší dobu pronajmout kancelářské prostory, pakliže potřebujete uskutečnit například osobní setkání s vašimi obchodními partnery a klienty.

Lukrativní adresa může pomoci vašemu podnikání

Adresa v centru Prahy otevírá nové možnosti. Lidé obecně při spolupráci volí společnosti a OSVČ, jež sídlí ve větších městech, respektive v atraktivních lokalitách. Máte tak větší šanci uspět na trhu, než kdybyste měli sídlo někde v zapadlé vísce na jihu Čech apod. Rovněž tento fakt přispívá k neustále rostoucí oblibě virtuálních sídel v Praze.

Napsat komentář